Road Ahead

Semistereo

In de luidruchtige leegte van de zompige polder, onder de rook van Amsterdam en net naast de heksenketel van Schiphol opereert vijf meter onder zeeniveau Semistereo. In het leven geroepen met de ambitie om het muzikale spectrum te verrijken. En met succes: Semistereo is uitgegroeid tot een indrukwekkende band met drie zeer goed ontvangen full length albums op zijn naam. Semistereo absorbeert zijn omgeving zonder in herhaling te vallen, combineert grootstedelijke structuur met de gepassioneerde weidsheid van het nieuwe land en het resultaat valt het best te beschrijven als een verfrissende kruising van post- en progressive rock.

Uit ijzersterke melodieën, sfeervolle soundscapes en bijtende volumineuze erupties worden de songs opgebouwd, zoals een Japanse meester zwaardsmid laagje voor laagje een saijo owazamono maakt… Semistereo is bij vlagen grillig en onvoorspelbaar, maar altijd in your face en kwalitatief hoogwaardig. Tekstueel worden thema’s als sociale vervreemding en de verschrikkingen van technologische ontwikkeling niet geschuwd.

Semistereo is met vocalist Paul Glandorf (A Day’s Work, Ayreon), gitaristen Martijn Weyburg (A Day’s Work) en Frank Weijers (SaltyCheek, Frappant), drummer Marcel van de Graaf (Tree Funk Concept) en nieuwe bassist Massimo Mastrangeli (Art Against Agony) méér dan de som der delen. Een collectief dat gepokt en gemazeld is op podia en festivals in binnen- en buitenland, zoals ProgPower Europe, Mixtream, de Boerderij Zoetermeer en Paradiso Amsterdam. Live grijpt Semistereo de luisteraar bij de strot, om pas na de allerlaatste noot weer los te laten. In de media wordt de band vergeleken met o.a. Oceansize, Karnivool, Deftones en A Perfect Circle.

In 2018 zal Semistereo de studio in duiken voor album nummer vier, dat wederom bij Freia Music zal verschijnen! De (internationale) media over Trans Earth Injection (2017):

Mixing Progressive rock with post rock, blurring the lines between the two … creates quite the sound
(PowerPlay Magazine, UK)

The amazing composition ‘The Storm Behind Your Eyes’ … sounds like it was coming out from the fingers of Riverside’s Piotr Grudziński.
(MLWZ, Poland)

Een perfecte kruising van post- en progressive rock
(3voor12, NL)

Trans Earth Injection constitue un plaisant voyage!
(ProfilProg, France)

This is really great listening experience with more than enough prog chops to keep you entertained
(JerryLucky USA)

Een verrassend sterk album dat het verdient om een groot publiek te bereiken
(Xymphonia, NL)

Es wird viel mehr auf das Ambiente und den Aufbau eines Stücks Wert gelegt als das mit Technik und Können geprotst wird… Cooler Stoff!
(Proggies, CH)

Live

Volgt.

Semistereo is beschikbaar voor live shows. Neem voor boekingen contact op met Chris Kiel-Clayton.

Music

Volgt

Video

Volgt

Events

Volgt